21 december 2013 Het Welsh Magazine heeft aandacht geschonken aan de toekenning van het elite-predikaat aan de merrie Kooihúster Wietske.

Schermafbeelding 2013-12-21 om 21.08.0616 november 2013 De door ons gefokte ruin Bjirmen’s Rinze (v. Beukenhof’s Jordy, m. Bjirmen’s Jildou) heeft met zijn amazone Robin Simons, al prachtige resultaten behaald. Zij starten nu Lichte Tour. Een prestatie van formaat. In het Welsh Magazine hebben we beiden in het zonnetje kunnen zetten! (klik op foto voor artikel)

Schermafbeelding 2013-11-18 om 19.27.411 september 2013 De enter-merrie Bjirmen’s Jirka (v. David van den Hout) ontwikkelt zich bijzonder goed.

B-Jirka-zomer2013
30 augustus 2013 Op de Hippiade - de Nationale Outdoor Kampioenschappen van de KNHS - is ons fokprofukt Bjirmen’s Wytse Twa (v. Vita Nova’s Hanassie, m. Kooihúster Wietske) samen met zijn amazone Jisca Hut (Friesland) reserve-kampioen geworden in het L-springen cat D-E. We feliciteren hen met dit fantastische resultaat.28 augustus 2013 Met de toekenning van het sterpredikaat aan de NWR merrie Bjirmen's Lidewij (v. Heitrak's Marvin) is de keur-prestatie merrie Kooihúster Wietske (v. Downland Folklore) tot de 'elite' stand verheven. Zij treedt daarmee in de voetsporen van haar illustere keur-elite moeder Kooihúster Ytsje (v. Burstye Orpheus) en keur-elite grootmoeder Atje (v. Conquistador).

ELite17 augustus 2013 Op de Centrale Merriekeuring van het NWPCS heeft onze merrie Bjirmen’s Lidewij (v. Heitrak’s Marvin, m. Kooihúster Wietske) prachtige resultaten geboekt. In haar rubriek werd ze als 1e opgesteld én mocht het ster-predikaatschap in ontvangst nemen! De merrie was in topcondiitie en werd opnieuw vakkundig door de fam Van Drie voorgesteld. Hiermee kunnen we ons inzetten om de foklijn Atje - Kooihúster Ytsje - Kooihúster Wietske te continueren.27 juli 2013 Op de keuring van Heteren heeft de 4-jarige merrie Bjirmen’s Lidewij (v. Heitrak’s Marvin, m. Kooihúster Wietske) haar keuringsdebuut gemaakt. Op professionele en vakkundige wijze werd zij voorgesteld door de familie Van Drie (stal Bijsterhof). Haar type, Welshuitsraling en sterke bewegingen maakten indruk op de jury. Zij werd gewaardeerd met een 1e premie + een uitnodiging voor de Centrale Keuring (Kootwijk, 17 augustus). In Kootwijk gaat deze merrie, drachtig van de hengst Coelenhage’s Purioso, een gooi doen naar het Ster predikaatschap.

Schermafbeelding 2013-07-28 om 19.41.23
foto: Lonneke van Laarhoven6 juli 2013 De ruin Bjirmen’s Rinze (v. Beukenhof’s Jordy, m. Bjirmen’s Jildou) heeft met zijn amazone Robin Simons een heel bijzondere prestatie neergezet: met een score van 62% maakten zij hun debuut in de klasse Lichte Tour. Op het concours in Heiloo namen ze beslag op de 4e plaats. Robin heeft de pony Rinze zelf opgeleid. Samen hebben ze prachtige resultaten behaald. Deelname aan de Lichte Tour is een geweldige bekroning op hun werk.
19 mei 2013 Drachtige merries. Dit jaar zijn er twee merries gedekt:
  • De 7-jarige stermerrie Bjirmen’s Jeltsje (v. Orchard Red Prince, m. Kooihúster Wietske) is drachtig van de NWR hengst Coelenhage’s Purioso (v. Coelenhage’s Lest Be the Best).
  • Ook de 4-jarige merrie Bjirmen’s Lidewij (v. Heitrak’s Marvin, m. Kooihúster Wietske) is drachtig van de NWR hengst Coelenhage’s Purioso (v. Coelenhage’s Lest be the Best).21 april 2013 Deze week zijn twee kerngezonde, beloftevolle veulens geboren. Als eerste is geboren een sterk, donkerbruin hengstveulen uit onze jonge merrie Bjirmen’s Sjoukje en de hengst Oosting Amigo. Een paar dagen later heeft de stermerrie Bjirmen’s Jeltsje een prachtig merrieveulen op de wereld gezet. De sporthengst David van den Hout tekent voor het vaderschap. Beide veulens zijn kerngezond.

Schermafbeelding 2013-04-29 om 10.31.16Jelma20131 januari 2013 We wensen alle collega-fokkers en de eigenaren van een Bjirmen pony een heel gezond, succesvol 2013 toe.