Stal Bjirmen

BJIRMEN'S MAAIKE
v. De Goede Ree Now or Never, m. Kooihúster Wietske, mv. Downland Folklore
Merrie, 2005, sectie NWR, 46,09% Welsh, bruin, h. 1.43 m

Fokker: S. Jukema, Sexbierum
Eigenaar: Combinatie J. Rougoor, Gaanderen & J.S. Jukema, Zwolle


Stacks Image 74


__________________________________________

BESCHRIJVING

Bjirmen’s Maaike is een dochter van de stammerrie Kooihuster Wietske (kroon, elite, prestatie) en de hengst De Goed Ree Now or Never. Moeder Wietske is een halfzus van de internationaal bekende hengst Kooihúster Teake (voorm. sportnaam Take it Easy). Nakomelingen van Wietske presteren op (inter)nationaal sportniveau (Wytse, Oane, Tsjalling, Wiggele, Falco) en aantal van heeft als dekhengst (Wytse en Falco) veel invloed op de fokkerij.

Vader De Goede Ree Now or Never (v. Highmead Duty Free) heeft een belangrijke stempel gedrukt op de NWR fokkerij. Van zijn nakomelingen zijn wel het meest bekend de stamboekhengst Heitrak’s Marvin, de hengstenmoeder Bijsterhof’s Vanity (moeder van de hengsten Bijsterhof’s Valencio en Bijsterhof’s Vivaldi), de merrie Kooihúster Sets die in Denemarken zeer succesvol is en de merrie Groeze’s Mirna die de moeder is van de hengst Furioso van het Enkershof.

Maaike is als twee-jarige verkocht naar Denemarken. In 2015 is ze teruggekeerd naar Nederland, ingezet voor de fokkerij van Kim Vugts. Een paar jaar later kregen wij de kans haar te kopen.
_____________________________________

PRESTATIES

Keuring
2008 - Bronzen medaille, Denemarken
2019 – 1A, opname in hoofdstamboek NWPCS

Maaike is nu (2021) van de jonge, beloftevolle NWPCS Welsh Partbred hengst Hendi's Picasso (Nieuwmoed's Mr Right x Power and Paint). Picasso was in 2021 overtuigend kampioen bij het verrichtingsonderzoek NWPCS.


____________________________________________

NAKOMELINGEN
  • Balistro (v. Bomgården’s Bravour), 2014, vos, hengst.
  • Limoncello Bloemendael (v. Orlando), zwart, hengst 2016. Verkocht naar USA.
  • Ice Cream Bloemendael (v. Beekzicht’s Cas), bruin, merrie, 2017. Verkocht in NL.
  • Gold Bloemendael (v. Golden West) palomino, hengst, 2018. 1e premie veulen Hannover. In opfok bij Stoeterij Bloemendael.
  • Bjirmen’s Minke (v. Nieuwmoeds Mister Right), donkerbruin, merrie, 2019. 1A als veulen, NWPCS keuring Heteren. Verkocht.
  • Smidshoeve's Merle (v. Davinci du Bois), donkere vos, merrie, 2020. Verkocht.