Stal Bjirmen

BJIRMEN'S TSJALLING
v. Leuns Velds Elegant, m. Kooihúster Wietske, mv. Downland Folkore
Ruin, 1997, 50,81% Welsh, ruin, vos
FEI-dressuur, lid Franse team tijdens EK van 2005

Fokker: S. Jukema, Sexbierum
Eigenaar: Pamfou Dressage, Frankrijk


Stacks Image 74


__________________________________________

BESCHRIJVING

Tsjalling is, naast zijn halfbroer Bjirmen’s Wytse, ook een van de succesvolle Bjirmen-ponies. Met maar liefst 7 verschillende ruiters uit drie landen heeft hij deelgenomen aan FEI-dressuur wedstrijden.

Tsjalling is als twee-jarige verkocht naar Frankrijk. Daar kwam hij al snel terecht in de stallen van de Grand Prix amazone, en tegenwoordig ook FEI-dressuur jurylid, Isabelle Judet. Zij heeft de ruin opgeleid voor haar dochter Camille Judet Chéret. Deze ambitieuze amazone, die momenteel zelf paarden uitbrengt in de Grand Prix, heeft vele successen met Tsjalling geboekt. Een van de hoogtepunten was deelname aan, als lid van het Franse team, aan de EK in Rome, 2005. Vervolgens heeft Jorinde Verwimp, die bij de paarden lid was van het Belgische Olympische Team, Tsjalling uitgebracht. Na haar pony-tijd is Tsjalling naar Zweden verhuisd waar hij respectievelijk met Victoria Darling en Linnéa Holmgren, die nu bij de Junioren voor Zweden uitkomt, op het hoogste niveau uitkwam op (inter)nationale dressuurwedstrijden.

In 2015 is hij met wedstrijdpensioen gegaan en teruggekeerd naar de stallen van de familie Judet Chéret, Pamfou-Dressage. Daar is tot recent ingezet als schoolmeester voor jonge, getalenteerde ruiters.