Stal Bjirmen


BJIRMEN'S JETSKE
v. Nieuwmoed's Milord, m. Bjirmen's Jeltsje (keur, preferent), mv. Orchard Red Prince (sport, preferent)
Merrie, 2021, NWPCS NWR, donkerbruin

Fokker & eigenaar: J.S. Jukema, Zwolle


Stacks Image 243
Bjirmen's Jetske


Bjirmen's Jetske (2021) is een zeer beloftevol merrieveulen. We houden haar aan met oog op fokkerij en inzet in sport. Zij is de vijfde generatie in de lijn Kooihúster-Bjirmen fokkerij.

Vader Nieuwmoed's Milord (v. Turfhorst Landlord, m. Sabine) (2017) viel tijdens zijn verrichting op door zijn werklust, super bewegingen en zijn eerlijke karakter. Vader van Milord is de interessante Turfhorst Landlord die kort ter dekking heeft gestaan. Hij wordt zeer succesvol uitgebracht in de dressuur-sport. Moeder Sabine heeft met Milord haar 5e goedgekeurde hengst geleverd.

Moeder Bjirmen's Jeltsje (keur, preferent) is een dochter van de stammerrie Kooihúster Wietske (kroon, elite, prestatie) en de kampioenshengst Orchard Red Prince (sport, preferent). Haar moeder Wietske is een halfzus van de internationaal bekende hengst Kooihúster Teake (voorm. Sportnaam Take it Easy). Deze hengst heeft zowel aan de EK springen als dressuur deelgenomen. Nakomelingen van Wietske presteren op (inter)nationaal sportniveau (Wytse, Oane, Tsjalling, Wiggele, Falco) en aantal van heeft als dekhengst (Wytse en Falco) veel invloed op de fokkerij.


BJIRMEN'S SIRIUS
v. Total Hope, m. Bjirmen's Jirka (ster), mv. David van den Hout
Hengst, 2021, NWPCS Welsh Partbred, donkerbruin

Fokker & eigenaar: J.S. Jukema, Zwolle


Bjirmen's Sirius


Bjirmen's Sirius (2021) is een zeer beloftevol hengstveulen. We houden hem aan met oog op presentatie op hengstenkeuring en inzet in sport. Hij is de vijfde generatie in de lijn Kooihúster-Bjirmen fokkerij.

Vader Total Hope (v. Totilas, m. Weihegold ) (2012) verenigt het allerbeste dressuurbloed in zijn genen. Hij presteert zelf zeer overtuigend in de Grand Prix. In 2021 wist hij met overtuiging de Louisdor Cup Finale te winnen.

Moeder Bjirmen's Jirka (ster) is een dochter van de keur-preferente merrie Bjirmen's Jeltsje en de kampioenshengst David van den Hout (v. FS Champion de Luxe).


CASSANDRO DU BOIS
v. Cassanova du Bois, m. Golden Isha du Boi, mv. FS Golden Moonlight
Hengst, 2019, NRPS, palomino

Fokker: fam. Van den Bosch, Stoeterij Du Bois
Eigenaar: Comb. S.-A. Brinkman & E. van Riet, De Blesse & J. S. Jukema, Zwolle


Stacks Image 165
Cassandro du Bois
TE KOOP | FOR SALE

Cassandro hebben we gekocht met het oog op de wedstrijdsport. Hij is gefokt door de zeer succesvolle stoeterij Du Bois. Dit hengstje is in gezamenlijk eigendom met Sarah Anna Brinkman en Esther van Riet.

De moeder van dit mooie, zeer elastische, veulen is Golden Isha du Bois. Zij is o.a. de moeder van de goedgekeurde hengst Don Cremello du Bois. Deze keur, prestatie, sport en fok-merrie (NRPS) is ook Verbandspramien Stute.

Vader Cassanova du Bois (v. FS Chapnion de Luxe) heeft in zijn pedigree het beste sportbloed: Der Harlekin B (FEI pony), Golden Dancer (meervoudig EK kampioen), FS Cocky Dundee. De eerste jaargangen van deze hengst zijn veelbelovend, met een aantal kampioenen op NRPS en NWPCS keuringen. Cassanova is goedgekeurd bij het NWPCS en was o.a. sectiekampioen op de hengstenkeuring in 2016.


HEUVELRUG HAPPY JOBINIAN
v. Afan Scottie, m. Heuvelrug Happy Morn, mv. Bolster Goldleaf
Hengst, 2021, Welsh Sectie A, roan

Fokker: Fam. Coes, Heuvelrug Stud, Hellendoorn/Nijverdal
Eigenaar: J.S. Jukema, Zwolle


Stacks Image 291
Heuvelrug's Happy Jobinian (foto Bastian Coes)
Heuvelrug's Happy Jobinian is gefokt door de zeer succesvolle stoeterij Heuvelrug, familie Coes in Nijverdal. Zij hebben meerdere pony's met veel succes geshowd op (inter)nationale keuringen, o.a. de Royal Welsh.

Jobinian combineert de beste bloedlijnen met een schitterende romankleur, sterke bewegingen, bot en sterke uitstraling. Hij wordt in 2024 voorgesteld op de CHK van het NWPCS.


WAXWING LITTLE GLAMOUR
v. Moelview Masquerade, m. Waxwing Glamour, mv. Eyarth Beau Geste
Merrie, 2021, Welsh B, palomino

Fokker: D. Blair & T. Best, Waxwing Stud, Schotland
Eigenaar: J.S. Jukema, Zwolle
Trainster: Shelley Dobbs, Illeybrook Stud


Stacks Image 5
Waxing Little Glamour en haar moeder Waxwing Glamour (foto Tom Best)


Stacks Image 24
Waxwing Little Glamour is de versterking van het Welsh B fokprogramma. Zij is het eerste veulen van de Royal Welsh kampioensmerrie Waxwing Glamour.

Vader Moelview Masquerade (v. Moelview Prince Charming, m. Moelview Ciri) is een van de Stud-hengsten van Waxwing. Hij lijkt zeer goed te passen met de nakomelingen van Eyarth Beau Geste.

De moeder van Little Glamour is Waxwing Glamour (v. Eyarth Beau Geste). Als jaarling werd zij op de Royal Welsh kampioen van haar rubriek, reservekampioen bij de jonge dieren sectie B. Het jaar daarop won ze opnieuw haar rubriek, werd ze kampioen van de jonge dieren en sectiekampioen van de merries sectie B. Ze werd vervolgens reserve kampioen van de sectie B, achter de hengst Stougjeshoeve Escudo. Glamour's moeder is de zeer succesvolle merrie Cwrtycadno Glain, die samen met haar volle zus Cwrtycadno Perlen, bij heeft gedragen aan het fundament van de successen van de Waxwing stoeterij in de sectie B.


Shows
  • 1e merrieveulens, kampioen jonge dieren, kampioen sectie B, winnaar Bronze Medal, Southern Counties WPCA (2021)
  • 1e jaarlingen, kampioen jonge dieren, kampioen sectie B, winnaar Bronze Medal, Cwn Horse Show WPCA (2022)


WOLDBERG'S CALVADOS
v. Woldberg's Rossini, m. Eyarth Larissa, mv. Hilin Etiffed
Hengst, 2021, Welsh B, vos

Fokker: K. Morren, Woldberg
Eigenaar: J.S. Jukema, Zwolle


Stacks Image 309


Stacks Image 318
Woldberg's Calvados (foto's Theo ten Brinke)
Woldberg's Calvados is aangekocht als toekomstige hengst voor de merries Sianwood Supasundae en Waxwing Little Glamour.

Vader Woldberg's Rossini (v. Boston Bonaparte) is een nakomeling van de zeer gewilde hengst Boston Bonaparte en de merrie Woldberg's Foxtrot (v. Linde Hoeve's Sebastiaan) die ook de moeder is van de stamboekhengst Woldberg's Cardoso (v. Boston Bonaparte). Rossini was tot tweemaal toe dagkampioen van alle secties op de CHK van het NWPCS.

De moeder van Calvados is de uit Engeland geïmporteerde merrie Eyarth Larissa, gefokt door de beroemde Eyarth Stud. Larissa is ook de moeder van de NWPCS stamboekhengst Woldberg's Crescendo (v. Breeton Dai).