Stal Bjirmen


BJIRMEN'S JELLE
v. Der Classicer, m. Bjirmen's Jeltsje, mv. Orchard Red Prince
Ruin, 2016, Welsh Partbred, 23,15% Welsh, vos, 1.47m., ster

Fokker: J.S. Jukema, Zwolle
Eigenaar: J.S. Jukema, Zwolle & J. Rougoor, Gaanderen


Stacks Image 113
Bjirmen's Jelle
Jelle is als 3-jarige voorgesteld op de Hengstenkeuring van het NWPCS. Hij bereikte de tweede bezichtiging en werd geprimeerd met het ‘ster’ predicaat. Jelle is nu klaar voor de wedstrijdsport en staat te koop.

De moeder Bjirmen’s Jeltsje (keur, preferent) komt uit een sterke foklijn met verschillende FEI pony’s en goedgekeurde hengsten (o.a. Bjirmen’s Wytse, Kooihúster Teake, Kooihúster Folkert).

Jelle is een heel mooi gefokte pony. Hij combineert de beste foklijnen uit Duitsland met die uit Nederland. De moeder van de vader Der Classicer heeft meerdere goedgekeurde zonen en Der Classicer heeft zelf als 3-jarige deelgenomen aan de finale van het Bundeschampionat.


SIANWOOD SUPASUNDAE
v. Waxwing Penny Whistle, m. Sianwood Antonia, mv. Sianwood Arcade
Merrie, 2018, Welsh Sectie B, palomino

Fokker: Fam. James, Sianwood Stud, UK
Eigenaar: J.S. Jukema, Zwolle
Trainster: S. Dobbs, Illeybrook Stud, UK


Stacks Image 144
Sianwood Supasundae (foto Bastian Coes)


Stacks Image 169


Stacks Image 156
Sianwood Supasundae is de eerste Welsh B merrie in de stallen van Bjirmen. We hebben deze merrie gekocht met het oog op de wedstrijdsport en mogelijk voor het opzetten van een foklijn. Supasundae is gefokt door de familie James, Sianwood Stud.

De vader van Supasundae is de hengst Waxwing Penny Whistle (Eyarth Beau Geste x Millcroft Pleasure) gefokt door Tom Best en David Blair van de beroemde Waxwing Stud. Deze hengst werd als 2-jarige op de Royal Welsh als 2e geplaatst. Op 1-jarige leeftijd werd moeder Sianwood Antonia (v. Sianwood Arcade) als 3e geplaatst op de RWAS.

Showresultaten
  • Champion Welsh Section B foal and overall Reserve Champion Welsh Foal at the 2018 Welsh National Foal Show. Judge: Mrs Ann Fisher, Mynyddgraig Stud
  • 5th Welsh Section B fillies and geldings foals at the 2018 Royal Welsh Winter Fair, 2018. Judge: Mr Peter De Rade, Zonneweide Stud
  • 1st Sec B yearling filly & Reserve Sec B Youngstock Champion at Ynys Mon Light Horse & Pony Show, May 6th 2019. Judge: Miss V Andrew, Bronheulog Stud.
  • 1st Sec B yearling Cothi Bridge Silver Medal Show, May 25th 2019. Judge: Mr C Morse, Pennwood Stud.
  • 2nd Sec B yearling, St Clears YFC Agricultural Show, Bronze Medal Show, June 15th 2019. Judge: Mr. G. Price, Littlewern Stud, Brecon.
  • 1st and Champion Section B, Blaenavon WPCA Show, Nov 16th 2019. Judge: Holly Roberts, Lynard Stud.


CASSANDRO DU BOIS
v. Cassanova du Bois, m. Golden Isha du Boi, mv. FS Golden Moonlight
Hengst, 2019, NRPS, palomino

Fokker: fam. Van den Bosch, Stoeterij Du Bois
Eigenaar: Combinatie Sarah-Anna Brinkman & Esther van Riet, De Blesse & J. S. Jukema, Zwolle


Stacks Image 135


Stacks Image 165
Cassandro du Bois
Cassandro hebben we gekocht met het oog op de wedstrijdsport. Hij is gefokt door de zeer succesvolle stoeterij Du Bois. Dit hengstje is in gezamenlijk eigendom met Sarah Anna Brinkman en Esther van Riet.

De moeder van dit mooie, zeer elastische, veulen is Golden Isha du Bois. Zij is o.a. de moeder van de goedgekeurde hengst Don Cremello du Bois. Deze keur, prestatie, sport en fok-merrie (NRPS) is ook Verbandspramien Stute.

Vader Cassanova du Bois (v. FS Chapnion de Luxe) heeft in zijn pedigree het beste sportbloed: Der Harlekin B (FEI pony), Golden Dancer (meervoudig EK kampioen), FS Cocky Dundee. De eerste jaargangen van deze hengst zijn veelbelovend, met een aantal kampioenen op NRPS en NWPCS keuringen. Cassanova is goedgekeurd bij het NWPCS en was o.a. sectiekampioen op de hengstenkeuring in 2016.