Stal Bjirmen


SIANWOOD SUPASUNDAE
v. Waxwing Penny-whistle, m. Sianwood Antonia, mv. Sianwood Arcade
Merrie, 2018, Welsh Sectie B, palomino

Fokker: Fam. James, Sianwood Stud, UK
Eigenaar: J.S. Jukema, Zwolle


Stacks Image 84
Sianwood Supasundae - foto Kim Renders


Stacks Image 91


__________________________________________

BESCHRIJVING

Sianwood Supasundae is de eerste Welsh B merrie in de stallen van Bjirmen. We hebben deze merrie gekocht met het oog op de wedstrijdsport en mogelijk voor het opzetten van een foklijn. Supasundae is gefokt door de familie James, Sianwood Stud.

De vader van Supasundae is de hengst Waxwing Penny-whistle (Eyarth Beau Geste x Millcroft Pleasure) gefokt door Tom Best en David Blair van de beroemde Waxwing Stud. Deze hengst werd als 2-jarige op de Royal Welsh als 2e geplaatst. De vader van Penny-whistle is de zeer invloedrijke hengst Eyarth Beau Geste, die al heel wat jaren ingezet wordt op de Waxwing stoeterij.

Moeder Sianwood Antonia is een dochter van de hengst Sianwood Arcade en de merrie Abercrychan Antonia (v. Pennwood El-Dorado). Verschillende van de nakomelingen van Abercrychan Antonia hebben zowel aan de hand als onder het zadel aansprekende resultaten behaald, o.a. het winnen van de Royal Welsh Show en H.O.Y.S. Antonia haar volle broer Sianwood Sh-Boom is naar Australië geëxporteerd. Sianwood Antonia (v. Sianwood Arcade) is als 1-jarige als 3e geplaatst op de RWAS. Als 2-jarige was ze kampioen sectie B en reserve overall kampioen op de Aberystwyth & Youngstock Champion te Northleach. Sianwood Antonia heeft 5 nakomelingen, waaronder Sianwood Antonella die als jaarling tweede is geplaatst op de Lampeter Stallion Show.
_____________________________________

PRESTATIES

Shows in Verenigd Koninkrijk (produced by Shelley Dobbs, Illeybrook Stud)
  • Kampioen Welsh Section B veulens en reserve kampioen alle secties, Welsh National Foal Show, 2018. Jury: Mrs Ann Fisher, Mynyddgraig Stud
  • 5e sectie veulens, Royal Welsh Winter Fair, 2018. Jury: Mr Peter De Rade, Zonneweide Stud
  • 1e sectie B jaarling & Reserve Sec jonge dieren, Ynys Mon Light Horse & Pony Show, 2019. Jury: Miss V Andrew, Bronheulog Stud.
  • 1e sectie B jaarling Cothi Bridge Silver Medal Show, 2019. Judge: Mr C Morse, Pennwood Stud.
  • 2e sectie B jaarlingen, St Clears YFC Agricultural Show, Bronze Medal Show, 2019. Jury: Mr. G. Price, Littlewern Stud, Brecon.
  • 1e jaarlingen en kampioen sectie B, Blaenavon WPCA Show, 2019. Jury: Holly Roberts, Lynard Stud.

Nederland
  • 2e Welsh Select Show, Gorssel. Jury: Geert Verbaas (Stougjeshoeve) en Herman de Jong (stal Gerstloo)

Supasundae is nu (2021) drachtig van de de zeer succesvolle hengst Skellorn Bronze Soldier. Deze hengst heeft zowel aan de hand als onder het zadel grote kampioenschappen gewonnen o.a. de Royal Welsh (2010, 2013, 2019), derde Cuddy finale HOYS 2013, en plaatsing HOYS 2021.
____________________________________________

NAKOMELINGEN